Seizoen Michelle Dekker ten einde

Vervelend nieuws voor slalom snowboarder Michelle Dekker. Bij de snowboardster van de Nederlandse selectie is de ziekte van Pfeiffer geconstateerd. Helemaal zeker is het natuurlijk niet, maar hierdoor lijkt haar snowboard seizoen nu al ten einde.

De 19-jarige snowboardster kreeg tijdens de World Cup in Rogla vorige week last van fysieke klachten. In afwachting van medisch onderzoek reisde het nationaal selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging deze week niet af naar Moskou, waar morgen een World Cup parallelslalom op het programma staat.

Dekker: “Uit het onderzoek is gebleken dat het Pfeiffer is. Dat is ontzettend balen, want je weet daarvan niet hoe lang het gaat duren. Het kan een paar weken, maar ook een paar maanden zijn. Ik moet nu in ieder geval veel rust nemen, om het niet erger te maken.”

Het begin van deze winter zat het de Zoetermeerse ook tegen. Voor de seizoensstart – de Europa Cup in Landgraaf – liep ze een enkelblessure op, maar wist daar desondanks een 24ste en 8ste plek te behalen. Kort daarop brak Dekker haar teen, waardoor ze de eerste World Cups van het seizoen moest missen. Net hersteld van die blessure eindigde ze begin januari op de World Cup parallelslalom in Bad Gastein als 21ste. In Rogla was ze dus niet helemaal fit en strandde in de kwalificaties op de 26ste plaats.

Dekker: “Dit seizoen is helemaal niet gelopen zoals ik vooraf had gehoopt en dat is heel vervelend. Maar als het dan zo moet gaan, dan maar nu. Want volgend seizoen gaan we natuurlijk alweer richting de Olympische Spelen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *