EC slopestyle Landgraaf

Op 4 en 5 november is er in de Snowworld Landgraaf een Europa Cup slopestyle. Ondanks dat het een FIS wedstrijd is, is het natuurlijk mooi dat er een internationale wedstrijd in Nederland word georganiseerd. Het is voor de NSkiV een uithangbord voor het Rookie Team en vorig jaar wonnen de Nederlanders dan ook zowel bij de dames als de heren. Niek van der Velden won goud voor de mannen en Babs Barnhoorn bij de vrouwen. Uiteraard een mooie prestatie, maar het thuisvoordeel op de indoorsneeuw is natuurlijk gigantisch. Anyhow, hopelijk een leuk evenement en wie weet posten we de uitslag nog wel. Hieronder het officiële persbericht:

Persbericht:
De Europa Cups slopestyle vormen voor jonge Nederlandse snowboardtalenten een uitgelezen kans om zich te meten met hun leeftijdsgenoten uit andere Europese landen. Topfavoriet is daarbij onze ‘eigen’ Erik Bastiaansen, de regerend wereldkampioen junioren op dit olympische freestyle onderdeel.

Naast de 17-jarige Zeeuw, die Nederland komend seizoen ook op de Jeugd Olympische Spelen zal vertegenwoordigen, staat ook Dimi de Jong aan de start. Deze olympiër wist de Europa Cup voor thuispubliek in 2007 en 2013 nog te winnen. Het 15-jarige talent Niek van der Velden – de winnaar van 2014 – is natuurlijk ook van de partij.

Uit andere landen reizen ook een aantal toptalenten af, onder wie de Noor Marcus Kleveland. Op zijn dertiende haalde hij wereldfaam door als jongste rider ooit een zogenoemde ‘triple cork’ te landen.

Deelnemers uit Rookie Team en juniorenselectie van de NSkiV:
Erik Bastiaansen (1998, woonplaats Terneuzen), Niek van der Velden (2000, Nispen), Rakim Foy (2002, Bergen), Joey van de Noort (2001, Numansdorp), Casper Wolf (2001, Delft), Sem Wolfs (2000, Dronten), Jochem Bekker (2001, Terneuzen), Kai Groeneveld (2004, Amsterdam)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *